Special

Vi är din lösningsorienterade samarbetspartner. Rådgör gärna med oss om ni ska ta fram en ny plastprodukt. Oavsett vad det är eller om det är något som aldrig gjorts förut. Vi arbetar ofta med produkter på idé- och kalkylstadiet. Vi hjälper hjärna dig att titta på hur din plastprodukt ska göras och kostnader. Vi arbetar strukturerat med att ta ideér till ritning och kalkyl.

Lilja Group arbetar aktivt för att bygga en miljömässig och hållbar verksamhet. Vi är ISO:14001:2015 Certifierade.

Installation för butik

Ett spännande projekt där kunden på ett enkelt sätt vill byta karaktär på en hel miljö. Produkten är tänkt att användas i omgångar och ha maximal livslängd. Till projektet ritade och tillverkade vi även förvaringslådor i trä. För enkel upp- och nerpackning och bästa skydd av akrylen under förvaringen. Ett exempel på vårt helhetstänk utifrån kundnytta. Laserskurna och kantpolerade Plexiark och- hängare med ställ i MDF.

Installation: Dimensions

Ett av våra mest spännande projekt. Och ett bra exempel på hur vi kan hjälpa våra kunder att samordna projekt som spänner över flera material och bearbetningsmetoder. Installationen innehåller konstruktion i metall, formsprutning, belysning och trä. Den består av 2000 st huvuden i plast med LED-belysning. Designer Alexander Lervik. https://www.youtube.com/watch?v=zne4ZLKHxKQ

Ljudmodul

Ytterligare ett exempel på ett nära samarbete med kund med hög inblandning i produktutvecklingen. Ljudmodulen är en världsunik produkt som varit i hög grad styrd av dess praktiska egenskaper. I flera steg har vi tagit fram en produkt där den estetiskt motsvarar förväntningarna hos kundgruppen. Varje komponent är laserskuren, varmformad och kantpolerad. Passad efter spår i lock och botten. Klar akryl.

Installation: Den Sjunkande Trädgården

Nina Thalinson och Gert Wingårdhs sunken garden i Trädgårdsföreningen (Göteborgs lustgårdar). Nina tänkte på Ostindiska kompaniets sjunkna skepp med sin last av bland annat kinesiskt porslin. Lilja Groups roll: 15mm klar akryl där vi limmade mönster utskurna efter mosaiken i 15mm svart akryl.

Installation: Rockheim

De 4 översta våningarna av byggnaden är täckta av glas och på glaset har skivomslagen från de senaste årtiondena tryckts i vitt. Bakom glaset sitter närmare 14 000 LED-noder.

Båtruta / Plexifönster

Vi tillverkar både standardprodukter åt kunder och enskilda rutor i exempelvis försäkringsärenden. Vi har genom åren tillverkat många varianter av fönster, findrutor och instrumentskydd åt bilar, motorcyklar och båtar. Här ett stänkfönster till styrpulpet på båt i bockad klar akryl med polerade kanter.

Klädning av förvaringsskåp och tidningsställ

Ett spännande projekt där kunden har velat skräddarsy sin kontorsmiljö. En lätt möjlighet att leka med färg och form. Förvaringsskåp som täcks av akryl med utskuret mönster och därefter bockas.

Nyckelring

En enkel profilprodukt för kampanj. Ett bra exempel på möjligheterna med laserskärning. En möjlighet att i samma moment som urtaget av gods sätta profil på materialet. Färgad gjuten akryl..

Akrylhuv / Skyddskåpa / Plexihuv

Ett exempel på hur vi kan anpassa skydd efter befintlig maskiner och förutsättningar. Har du behovet av att skapa ett skydd kan vi hjälpa dig med ritningar. Här en skräddarsydd produkt i varmformad akryl med limmade ändbitar.

Brickbord för rullstol

Exempel på produkt där materialvalet styrts av plastens lämplighet för renhållning och hygien. Vi tillverkar en rad produkter för sjukvård, laboratorium, kliniska testmiljöer och handikapphjälpmedel. Brickbordet för rullstol i exemplet är flera moments bockat, rökfärgad akryl. .

Skyddskåpa / Plexikåpa

Ett exempel på hur vi kan anpassa skydd efter befintlig produkter och förutsättningar. Har du behovet av att skapa ett skydd kan vi hjälpa dig med ritningar. Här en skräddarsydd produkt i i PetG klar som bockats som skydd för elmätare.

Logo Akryl

Laserskuren / Fräst svart akryl limmas på klar akryl för att få en svävande effekt av produkten. Kan även sättas med distanser för att få ut logon från väggen. Fördelen vid laser är att man kan få väldigt skarpa innerhörn.

Akrylvägg med hyllor

Vi har från uppdrag av arkitekt @idaadamsson och RichardByggare producerat en akrylvägg där hyllorna har fått en gul folie. Tanken med väggen är att du ska kunna ställa din drink där medan du röker och det är Colosseum Nattklubb i Stockholm som har låtit bygga detta. Så här skriver Ida: Tanken var att det ska finnas något rökrum i denna värld, som trots sitt egentligen dåliga syfte, ändå inte ska shame:a användaren. Istället ville jag skapa en känsla av VIP Club for smokers only, typ. Enligt statistik röker folk mindre och mindre, men för er som fortfarande gör det, här har ni rummet: The last generation smoker. Enjoy.

Intresserad? Kontakta oss

FYLL I DIN E-MAILADRESS ELLER DITT TELEFONNUMMER SÅ KONTAKTAR VI DIG INOM KORT.

Meddelandet skickat! Du måste fylla i fältet!